ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΛΑΦΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




ΥΛΙΚΆ:

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Χυμό από 1 λεμόνι 
Λάδι
Αλάτι

Πιπέρι
Κάρυ
1 κούπα ρύζι κίτρινο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
4 κούπες νερό
1 ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. φυτίνη
μαλλί αγγέλου σπασμένο σε μικρά κομμάτια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ:


  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
  • Το τοποθετούμε στο καυτό λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να πάρει ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές του.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού συμπληρώνοντας λίγο νερό.
  • Το αφήνουμε να βράσει  για 35 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ. Αφήνουμε για 5 λεπτά να δέσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΎΖΙ:


  • Πλένουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ελαφρώς για 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το, σε λίγο λαδάκι.
  • Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό κότας. 
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε για 20 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι, μέχρι να πιει το νερό, να μαλακώσει το ρύζι και να κάνει λακκουβίτσες.
  • Παράλληλα σε μικρό τηγανάκι λιώνουμε τη φυτίνη και ρίχνουμε σπασμένο σε μικρά κομμάτια το μαλλί αγγέλου.
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρύνει.
  • Έπειτα, το ενσωματώνουμε στο ρύζι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα μας.


TIPS:
Αν δεν έχουμε και τα δύο είδη ρυζιού μπορούμε να βάλουμε μόνο καρολίνα.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!

Σχόλια