Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
Για τη γέμιση:
1 κιλό κιμά χοιρινό με μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
πάπρικα
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο καυτό
2 ζωμούς βοδινό διαλυμένους σε 1 lt νερό
Για το σερβίρισμα:
1 γιαούρτι
1 σκελίδες σκόρδο
λίγο σουμάκ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
- Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι αυτή να γίνει σφιχτή και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
- Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και ανοίγουμε φύλλο λίγο πιο χοντρό από αυτό της πίτας.
- Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και τοποθετούμε λίγο κιμά στο κέντρο και σχηματίζουμε βαρκούλες πιάνοντας τις 2 άκρες.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να τα πιέζουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μαντί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C , περίπου για 20'-30' ανάλογα με το φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν και από το κάτω μέρος.
- Έπειτα τα περιχύνουμε με το ζωμό μέχρι να σκεπαστούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
- Για το σερβίρισμα ,ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 παγάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε και σουμάκ (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστά.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου