ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Αν είστε από εκείνους που έχουν δοκιμάσει τους λουκουμάδες της Βασιλικής- Νεκταρίας Τσελεπίδου, δε χρειάζεστε συστάσεις! Εάν όχι, ετοιμαστείτε να φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες παραλίας! 


ΥΛΙΚΑ για 30-35 λουκουμάδες:
2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες. Ο όγκος της θα τριπλασιαστεί!
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 με 1,5 δάχτυλο και την κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι. Έπειτα, κάνουμε και την εσωτερικη τρύπα του λουκουμά, με ένα καπάκι από μπουκάλι.
  • Αφήνουμε για μισή ώρα τους λουκουμάδες να φουσκώσουν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και έπειτα τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσουν.
  • Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να αφήσουν το περιττό λάδι και όσο είναι ακόμη ζεστοί, τους βουτάμε σε ζάχαρη με λίγη κανέλα.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!